7.5.2022

Na turnaji Beach Pro Tour Challenge v Dauhá Hermannová se Štochlovou deváté

Je dobojováno. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou odehrály na turnaji Beach Pro Tour Challenge v Dauhá tři obrovsky vyrovnaná utkání a ve velice náročných podmínkách místního klimatu berou konečné dělené deváté místo, které naše jedničky přiblížilo k vysněnému mistrovství světa v Římě.

Turnaj v Dauhá není pro každého. Čtyřicetistupňová vedra a předepsaný dress code (kraťasy, tričko) vám na výkonu rozhodně nepřidají. Báru s Máří ale místní podmínky nezaskočily a už v základní skupině předvedly obrovsky bojovné výkony.

Proti Španělkám Lobato / Carro to sice nevyšlo a naše jedničky prohrály 1:2:1 (19:21, 21:19, 17:19), ale v druhém zápase naše reprezentantky posbíraly zbytek sil a po dvou uhraných koncovkách slavily proti Slovinkám Kotnik / Lovsin T. vítězství 2:0 (21:18, 23:21) a postup do play off.

Díky vyrovnané bitvě proti Španělkám Bára s Máří postoupily přímo mezi nejlepších šestnáct týmů. V Dauhá se totiž hrál systém na 24 párů s modifikovanými skupinami, z nichž postoupily vždy tři nejlepší páry. To dohromady dává 18 týmů. Aby mohla vzniknout z hlediska systému play-off dobře uchopitelná šestnáctka, musely si čtyři nejhorší týmy po základních skupinách (z pohledu poměru bodů) zahrát play-off o dvě místa v osmifinále.

V cestě mezi nejlepších osm týmů stály naší dvojici turnajové devítky Švýcarky Heidrich / Vergé-Dépré, A.. V prvním setu naše reprezentantky sice držely se soupeřkami krok, ale ty si nenechaly koncovku vzít a ujaly se vedení 1:0 (21:17). Sada druhá měla obrácený průběh, tedy až do koncovky. Bára s Máří si udržovaly mírný náskok do stavu 16:17. Pak se ale rozjel švýcarský brankostroj, který od té chvíle povolil našim jedničkám jen pouhý bod. Po prohře 0:2 se tak Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou s turnajem loučí na děleném devátém místě.

Výsledky Beach Pro Tour Challenge v Dauhá ZDE

Po turnaji Barbora Hermannová zhodnotila výkon svého týmu.

V Dauhá jste sehrály tři vyrovnané a dramatické zápasy. Jak jste spokojené s výkony i výsledným devátým místem?

V Dauhá jsme odehrály tři velice vyrovnané zápasy a spokojené můžeme být hlavně s těmi ve skupině. První zápas jsme sice prohrály o dva body, ale díky tomu, že jsme byly velice bojovné a rvaly se o každý míč, tak nám poměr bodů po základní skupině zajistil přímý postup do osmifinále a my tak nemusely hrát v místním vedru extra zápas navíc. Dneska nás prohra se Švýcarkami bolí, protože jsme na ně měly, ale bohužel jsme to nedokázaly dotáhnout do vítězného konce. Každopádně deváté místo bereme jako dobrý výsledek.

Zmiňovaly jste, že výsledek z Dauhá je pro vás důležitý kvůli kvalifikaci na MS. Jakou má tedy váhu?

Výsledek z Dauhá byl a je pro nás důležitý vůči mistrovství světa a deváté místo a 230 bodů, které jsme tím získaly, nám určitě pomáhají. My jsme si před turnajem říkaly, že cokoliv nad top 10 nám pomůže. Teď budeme jen čekat, jak dohrají ostatní týmy, se kterými o místo na mistrovství světa bojujeme.

V květnu jsou v kalendáři ještě turnaje v Turecku a Ostravě, pojedete na oba? Co vás teď čeká?

Momentálně se vracíme na týden do Prahy, odkud o víkendu odlétáme do Turecka. Čeká nás další turnaj úrovně Challenge a my jsme v hlavní soutěži, takže máme znovu šanci získat nějaké body a mířit na další výsledek v top deset. Následně pokračujeme do Ostravy, kde jsme díky české federaci získaly divokou kartu do hlavní soutěže. V Dolních Vítkovicích se bude hrát turnaj nejvyšší úrovně Elite a my se moc těšíme, až si společně poprvé zahrajeme na domácí půdě na tom nejlepším turnaji celé světové tour.

 

Autoři: Martin Mach, Radim Trusina, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Castellón de la Plana (ESP) - kvalifikace

Demierre / Schwab (SUI) – Ročková / Příhodová 2:1 (14:21, 25:23, 15:10), Ročková / Příhodová – Vili / Tsenova (BUL) 2:0 (21:15, 26:24)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018