14.6.2022

Očekávaný postup Perušiče a Schweinera na MS do play off, to zahájí s Brazilci

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem odehráli v Římě na mistrovství světa 2022 poslední utkání základní skupiny, ve kterém nastoupili proti americkému páru Schalk / Brunner. I když zápas naši reprezentanti vyhráli až v tie breaku, postupují do play off z prvního místa.

Dva zápasy, dvě vítězství 2:0. To byla bilance turnajových šestek Davida Schweinera a Ondřeje Perušiče před utkáním s Američany Schalkem a Brunnerem. Bylo tedy jasné, že pokud Perun s Davem tento zápas ovládnou, udrží si zároveň i první příčku skupiny F.

Vstup do prvního setu měli naši reprezentanti, jak je už na tomto turnaji zvykem, ultimátní. Brzké vedení až o pět bodů si strojovou hrou na ztrátu udrželi až do konce první sady, kterou zaslouženě vyhráli 21:17.

Druhá sada začala o mnoho lépe pro Američany. Nejen, že zlepšili svou hru na ztrátu, ale začala jim fungovat obrana, kterou buďto dokázali bodovat nebo donutili Peruna s Davem k chybě. Rázem tak na ukazateli stavu svítil stav 14:6 pro reprezentanty USA. Po oddechovém čase ještě naši hráči zvládli skóre korigovat, ale velkou bodovou propast se jim nepodařilo do koncovky smazat a prohráli 18:21.

Tie break byl pak už jen formalitou. Perun s Davem nahodili svoji káru zpět na koleje a naprosto dominantním výkonem sestřelili Američany z kurtu 15:6 a vyhráli tak celé utkání 2:1.

Díky prvnímu místu v základní skupině F vyhlíželi Perun a Dave papírově slabšího soupeře do prvního kola play off, které se losem rekrutovalo z řad týmů, které zakončili základní skupinu na třetím místě. Nakonec jim los přisoudil do středečního utkání brazilskou dvojici Renato / Vitor Felipe.

Průběžné výsledky MS 2022 ZDE

 

Autor: Martin Mach, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Castellón de la Plana (ESP) - kvalifikace

Demierre / Schwab (SUI) – Ročková / Příhodová 2:1 (14:21, 25:23, 15:10), Ročková / Příhodová – Vili / Tsenova (BUL) 2:0 (21:15, 26:24)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018