30.5.2023

Uplynulý víkend přinesl opět bohatý program turnajů Národní tour

Poslední květnový víkend (27.-28.5.2023) pokračovala beachvolejbalová Národní tour dalšími turnaji, ve kterých kromě žen bojovaly všechny kategorie o další body do žebříčku.

Český pohár 1* mužů - Opava

Víkend 27. - 28. května byl v Beachcentru Kolofík v Opavě ve znamení Witzenmann Českého poháru mužů 2023. Krom zhruba pěti nejlepších českých párů, které se připravují na blížící se světovku v Ostravě, se do Opavy sjeli komplet všichni. Turnaj tedy sliboval skvělou podívanou, a jelikož nebyl vůbec žádný jasný favorit, naprosto kdokoli se mohl nejen probít do nedělních bojů, ale také kdokoli mohl získat vytoužený vítězný pohár.

Nedělení dopolední čtvrtfinálová utkání nejlépe zvládly dvojice Filip Šťastný / Matěj Ruml, Lukáš Kittel / František Knobloch, Jakub Vála / Adam Štoček a Adam Waber / Matyáš Ježek. V horkém počasí už semifinálové boje byly hodně o vůli a fyzické připravenosti a jako smolní poražení z nich vyšli Šťastný s Rumlem a Ježek s Waberem, kteří si to tak rozdali v malém finále o bronzovou příčku. První dva sety zápas nerozhodly, na řadu proto musela přijít zkrácená sada. Ta divákům nabídla neuvěřitelné drama, kdy ani jedno z družstev nebylo schopno udělat side-out napoprvé a celý set se tak přeléval z jedné strany na druhou. Stejně tak to bylo i v mnohých výměnách, ve kterých se Matěj Ruml předháněl s Adamem Waberem v počtu bloků a vzadu Filip Šťastný zase soupeřil s Matyášem Ježkem o to, kdo vybere těžší balón v poli. Nakonec rozdílem pouhých dvou bodů (19:17) zvítězili Ježek s Waberem a na domácího Filipa Šťastného s Matějem Rumlem tak zbyla jen bramborová medaile.

Skvělou kulisu mělo velké finále, neboť i v něm se ukázal odchovanec opavského Happy Sportu - Lukáš Kittel. Ten s Frantou Knoblochem vyzvali zkušené a sehrané duo Štoček / Vála. Nicméně toto utkání nenabídlo až takové drama jako předchozí zápas. Volejbal to byl rychlý, moderní, kvalitní a atraktivní z obou stran, ale tie-breaku se tentokrát diváci nedočkali. Ač hnali Lukáše s Frantou k vítězství, seč jim síly stačily, Adam s Kubou byli po celý zápas jistější a zvítězili s přehledem ve dvou setech 21:17 a 21:14.

  1. Jakub Vála / Adam Štoček (Beach Service club/Beachclub Strahov)
  2. Lukáš Kittel / František Knobloch (VSK Staré město/SK BEACHKLUB PRAHA)
  3. Matyáš Ježek / Adam Waber (VK Odolena Voda/BVŠP)
  4. Matěj Ruml / Filip Šťastný (PBT/Happy Sport Opava)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: David Šťastný

 

Český pohár chlapců a dívek U20 - Chodov u Karlových Varů

dívky:

  1. Anna Pavelková / Kateřina Pavelková (S V B C)
  2. Kristýna Koblížková / Alžběta Tomášová (TJ Sokol Brno I)
  3. Mariana Tomasová / Laura Kubištová (PVK Olymp Praha/Beachclub Strahov)
  4. Tereza Novotná / Radka Veselá (S V B C)

Kompletní výsledky ZDE

chlapci:

  1. Ondřej Kuliš / Teodor Schinko (BVŠP)
  2. Ruben Bartek / Ondřej Neumann (TJ Orion Praha/Beachclub Strahov)
  3. Kryštof Kvíčala / Martin Toufar (Beachclub Strahov/BVŠP)
  4. Josef Jeřicha / Vojtěch Novotný (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

 

Český pohár dívek U18 – Praha (Koráb)

  1. Veronika Kleiblová / Tereza Lajkebová (TJ Sokol Brno I)
  2. Lucie Knoblochová / Michaela Cyrani (VK Lvi Praha)
  3. Agáta Dušková / Amálie Ebertová (BVŠP)
  4. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár chlapců U18 - Praha (Strahov)

Poslední květnovým turnajem na Strahově byla již potřetí kategorie U18, tentokrát však jen klučičí složka. V kvalifikaci se porvalo o postup nakonec jen osm týmů, ale v hlavní soutěži se hrálo zase normálním stylem U16 m-skup. Pod azurovým nebem se odehrálo finále mezi dvojicemi Tušek / Košina a Koutný / Vyoral. Tentokrát se strahovská dvojice nebála a první místo uhrála. Na třetí místo pak dosáhli Tkadlec s Donátem, kteří porazili pár Tůma / Hodr.

  1. Karel Tušek / Rostislav Košina (Beachclub Strahov)
  2. Lukáš Koutný / David Vyoral (PBT)
  3. Ondřej Tkadlec / Jiří Donát (Kladno volejbal.cz/VK Znojmo-Přímětice)
  4. Šimon Tůma / Marek Hodr (PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Nám se tímto turnajem květnové kolo uzavřelo a další víkend hostíme další Český Pohár, tentokrát dvojhvězdu mužů. Bude se hrát od pátku do neděle a my se na Vás těšíme!

Český pohár chlapců U16 – Praha (Střešovice)

Uplynulý víkend Prague Beach Team hostil chlapecký Český pohár U16. Sobotní kvalifikace předcházela nedělní hlavní soutěži a finálovým soubojům.

Dvojice Theo Vašut / Adrian Ibrahim opět potvrdila svou dominanci v kategorii U16, byl to pro ně již několikátý vyhraný turnaj v řadě, prozatím bez ztráty setu. Díky svým skvělým výkonům brali druhé místo Bizzuto / Kuthan, třetí příčku obsadil tým Krčmář / Macháček.

  1. Theodor Vašut / Adrian Ibrahim (Beachclub Strahov)
  2. Martin Bizzuto / Jan Kuthan (Beachclub Strahov)
  3. Karel Krčmář / Kryštof Macháček (BVŠP)
  4. Michal Beran / Josef Vokřínek (START B6)

Kompletní výsledky ZDE

Děkujeme všem účastníkům a fanouškům za pohodový průběh a skvělou atmosféru.

Autor: Martin Schwarz

Český pohár dívek U16 - Pardubice

Český pohár kategorie U16 dívek odstartoval sobotní kvalifikací a pokračoval nedělní hlavní soutěží. Ze sobotní kvalifikace postoupilo z 12 týmů 6 do nedělního dne. V neděli ráno se za krásného počasí rozběhla hlavní soutěž. Po odehraných skupinách nás čekala vyřazovací část. První dva týmy ze skupin se mohly těšit na čtvrtfinále. Za krásného počasí, výborného beachvolejbalu a příjemného občerstvení turnaj pokračoval do finálových utkání.

Finále nabídlo parádní podívanou, kde se muselo rozhodnout ve třetím setu. V tom předvedla dvojice Moserová / Pazderová lepší beachvolejbalové dovednosti a dokráčela si pro prvenství, na dvojice Rosi / Šafaříková zbylo druhé místo. Bronz si z Pardubic odváží Heroutová / Glotzmanová.

Účast v prvním semifinále se vybojovaly Šafaříková / Rosi a Kleiblová / Nachtneblová. Toto derby brněnských sokolek dospělo do zkráceného třetího setu, kdy musel druhý jmenovaný tým zraněním jedné z hráček utkání ukončit. V druhém semifinále se utkaly dvojice Moserová / Pazderová a Heroutová / Glotzmanová. Utkání mezi hráčkami olomouckého a brněnského klubu dospělo do dvou vyrovnaných koncovek, které pro sebe ukořistila první jmenovaná dvojice.

Finále mezi dvojicemi Rosi / Šafránková a Moserová / Pazderková nabídlo parádní podívanou, kterou musel rozhodnout až třetí set. V tom předvedla dvojice Moserová / Pazderová lepší beachvolejbalové dovednosti a dokráčela si pro prvenství, na dvojici Rosi / Šafaříková zbylo druhé místo. Bronz spadl bez boje do klína Heroutové s Glotzmanovou, protože dvojici Kleiblová / Nachtneblová nedovolily zdravotní problémy do utkání nastoupit.

  1. Emily Moserová / Rozálie Pazderová (SK UP Olomouc)
  2. Eliška Šafaříkova / Ema Rosi (TJ Sokol Brno I)
  3. Žofie Heroutová / Aneta Glotzmannová (TJ Sokol Brno I)
  4. Kateřina Kleiblová / Tereza Nachtneblová (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Děkujeme fanouškům, sponzorům a hlavně hráčkám za víkend plný bojovného beachvolejbalu. Za necelý měsíc nás ve Sportovním centru Doubravice čeká stejná věková kategorie chlapců.

Autor: Ondřej Kolder, Petr Miksánek

Český pohár dívek U16 - Liberec

Sobotní kvalifikace se zúčastnilo 15 týmů a do hlavní soutěže postoupily dvojice Helena Dousková / Ema Kupcová, Lucie Koldovská / Sára Hrochová, Lucie Menčíková / Hana Geršlová, Veronika Šedivá / Lucie Jandová, Tereza Rybárová / Natálie Tomčíková a Denisa Dufková / Rozálie Šindelářová.

Hlavní soutěž byla pro 18 dvojic. Počasí přálo, od rána bylo slunečno. Favoritem turnaje po bodové stránce byly Nela Rajtrová a Anička Ruckensteinerová. 

Do pavouka nakonec postoupily Monika Entlicherová / Kateřina Staňková, Nela Rajtrová / Anna Ruckensteinerová, Magdalena Kittrichová / Žofie Kaliničová, Aneta Voborníková / Nikola Kmochová, Laura Bubnová / Nikola Sedláčková, Madlen Lokšová / Magdaléna Teplíková, Eliška Rybínová / Kristýna Hamplová a Natálie Novotná / Klára Kopřivová.

V prvním semifinále dvojice Voborníková / Kmochová do zápasu nenastoupila pro zdravotní indispozici a tím pár Rajtrová / Ruckensteinerová z domácího týmu Beachclub Liberec postoupil přímo do finále. Druhé semifinále těsně vyhrála dvojice Entlicherová / Staňková nad Kittrichovu a Kalinočovou 2:0 (21:17, 24:22) a postoupila do finále.

Rajtrová s Ruckensteinerovou v pauze trochu „vytuhly“, což se projevilo ve finále. První set prohrály, druhý již vyhrály, ale nakonec podlehly ve strhujícím tiebreaku dvojici Entlicherová / Staňková z pražského Beachklubu Ládví 1:2 (10:21, 22:20, 14:16). Třetí místo si odváží Kittrichová / Kaliničová z Beachclub Strahov kontumačně pro nedostavení se soupeřek ze zdravotních důvodů.

  1. Monika Entlicherová / Kateřina Staňková (Beachklub Ládví)
  2. Nela Rajtrová / Anna Ruckensteinerová (Beach club Harcov-Liberec/TJ Turnov)
  3. Magdalena Kittrichová / Žofie Kaliničová (Beachclub Strahov)
  4. Aneta Voborníková / Nikola Kmochová (SK Kometa Praha/Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

Zveme vás na příští turnaj ČP U16 chlapci 18. června 2023.

 

Autor: Vida Karbanová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018