22.11.2021

Výbor ČVS schválil založení Nadačního fondu ČVS

Na svém listopadovém zasedání Výbor ČVS schválil založení Nadačního fondu ČVS. Prvními členy správní rady Nadačního fondu ČVS jsou známá volejbalová jména, mimo jiné Jan Štokr, Kristýna Boulová nebo Robert Mifka, a také kapitán reprezentačního týmu paravolejbalu, Roman Bernat.

Cílem Nadačního fondu ČVS by mělo být generování prostředků, které budou použity na dobročinné účely, a to zejména ve volejbalové komunitě. „Je důležité, že tento fond vznikl. Jednak jsme o to již nějakou dobu usilovali, a navíc se také ukazuje, zvláště v této pro společnost nelehké době, opodstatněnost a důležitost podobných projektů. Jsem rád, že se prvními členy správní rady tohoto fondu staly osobnosti, které se charitativní oblasti již věnují, či s ní mají zkušenosti ze svých zahraničních angažmá, “ říká Radek Hacaperka, člen Výboru ČVS, který se zásadně podílel na vzniku tohoto projektu, a dodává. „Nyní musíme začít pracovat na aktivování Nadačního fondu ČVS a jeho propojení hlavně s extraligami a reprezentacemi. Zkrátka na tom, aby skutečně generoval prostředky, které budou následně charitativně využity.“

Tyto prostředky by měly jít především na podporu talentovaných mladých hráčů ze sociálně slabších rodin, podporu našich volejbalových seniorů, pokud se dostanou do složité životní situace, ale i na podporu handicapovaných sportovců. Hledání jiných témat a oblastí bude další náplní práce nově vzniklého týmu správní rady Nadačního fondu ČVS.

„Nadační fond byla aktivita, která mi hodně chyběla ve strukturách volejbalu. Jsem rád, že toto téma Radek Hacaperka posunul zase o velký kus dále, protože tento druh určité společenské zodpovědnosti nám velice chyběl. Věřím, že jak extraligy, tak i reprezentace se k této výzvě postaví čelem a premiérovému týmu ve vedení Nadačního fondu ČVS pomohou,“ říká potěšeně předseda ČVS Marek Pakosta.

Obdobné charitativní projekty mají i ostatní sporty. Pro český volejbal je pozitivní, že se k nim tímto aktem připojuje.

 

Autor: Radek Hacaperka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Castellón de la Plana (ESP) - kvalifikace

Demierre / Schwab (SUI) – Ročková / Příhodová 2:1 (14:21, 25:23, 15:10), Ročková / Příhodová – Vili / Tsenova (BUL) 2:0 (21:15, 26:24)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018