20.7.2021

UNIQA Český pohár 3* mužů a žen v Chodově přinesl kvalitní beachvolejbal

Je za námi další beachvolejbalový víkend, který s sebou přinesl mnoho skvělých sportovních výkonů a úžasných zážitků. Po boku Letního poháru mužů a celostátního Českého poháru juniorů se tento víkend konal i turnaj nejvyšší kategorie, tedy Český pohár 3* mužů i žen. Pojďme se tedy podívat, jak to celé dopadlo.

UNIQA Český pohár 3* - Chodov u Karlových Varů

Během uplynulého víkendu se v areálu BVC Chodov uskutečnil UNIQA Český pohár 3* mužů a žen. V akci byla v obou kategoriích česká špička, k vidění byl kvalitní plážový volejbal, který ocenili i přítomní diváci.

V mužské kategorii se hlavní soutěže zúčastnilo 24 párů, ženská soutěž byla početnější, do hlavní soutěže se kvalifikovalo 31 párů. Sobotním kláním dokonce v ženské kategorii předcházela páteční kvalifikace za účasti 12 dvojic.

Turnaj byl rozehrán v sobotu dopoledne bez komplikací, jedinou obavu měli pořadatelé z počasí, které bylo v sobotu skutečně proměnlivé. Hráči i rozhodčí se museli vyrovnat s dopolední prudkou průtrží mračen, po zbytek turnaje se ale počasí umoudřilo. Sobotní program se protáhl do pozdních odpoledních hodin a v neděli už nastal čas na souboje nejlepších.

V mužské kategorii se nakonec z vítězství radovala dvojice Adam Weber/Robert Kufa, která si ve finále poradila s párem Jakub Šépka / Martin Melmuka. V souboji o třetí místo přetlačila slovenská dvojice Marek Ludha / Luboš Nemec pár Martin Pihera / Ondřej Šotola.

  1. Adam Waber / Robert Kufa (VK Příbram/Beach Service club)
  2. Jakub Šépka / Martin Melmuka (Prague beach team/Beachclub Strahov)
  3. Marek Ludha  / Luboš Nemec (SVK)
  4. Martin Pihera / Ondřej Šotola (oba SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

V ženské kategorii se těsně pod stupni vítězů umístily Lucie Šeredová s Annou Komárkovou, bronzovou medaili braly Markéta Svozilová a Patricia Voznicová. Poraženými finalistkami se staly Julie Honzovičová s Terezou Pluhařovou, vítězkami turnaje se nakonec stala dvojice Miroslava Dunárová/Daniela Resová.

  1. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (obě TJ Sokol Brno I)
  2. Julie Honzovičová / Tereza Pluhařová (obě PVK Olymp Praha)
  3. Markéta Svozilová / Patricia Voznicová (obě TJ Sokol Brno I)
  4. Lucie Šeredová / Anna Komárková (Beachvolejbalová škola Praha/PVK Olymp Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Slavnostní ceremoniál následoval ihned po skončení finálových bojů. Ceny předával starosta města Chodova Patrik Pizinger, představitel společnosti UNIQA Ing. Miroslav Čekan a za Asociaci beachvolejbalu Jan Meruna. Poděkování patří také organizačnímu týmu domácího klubu. Všichni odvedli standard, na který jsou příznivci plážového volejbalu v Chodově zvyklí. Organizační stránku turnaje ocenil i přítomný delegát Českého volejbalového svazu.

Autor: Jiří Tureček

Letní pohár mužů – Vítkov/ Praha

K účasti v Letním poháru mužů na pražském Vítkově se přihlásilo hned třináct párů. Díky tomu se nemusela hrát páteční kvalifikace a všichni se tak mohli společně potkat v sobotu v rámci hlavní soutěže. Ta se odehrála systémem základních skupin, které posléze rozhodly o nasazení do pavouka play off. Hrálo se jen na jednu prohru a nejdále to v turnaji dotáhla dvojice Martin Chevalier / Marek Perry, kteří ve finále porazili 2:0 (16, 16) pár Jakub Bartůněk / Matěj Pražan. Bitva o třetí místo dopadla lépe pro Jakuba Moštěka s Danielem Sedlákem, kteří ve dvou setech porazili zkušenou dvojici Vladek Pavelka / Jonáš Pešek.

  1. Martin Chevalier / Marek Perry (VK Brno/TJ Sokol Bučovice)
  2. Jakub Bartůněk / Matěj Pražan (oba Beachclub Strahov)
  3. Jakub Moštěk / Daniel Sedlák (TJ Lokomotiva Česká Lípa/TJ Sokol Brno I)
  4. Vladek Pavelka / Jonáš Pešek (TJ Sokol Vyšehrad/SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorů (celostátní) – Strahov/Praha

Jako takřka každý víkend i tentokrát hostil Beachclub Strahov jeden z turnajů české beachvolejbalové tour, tentokrát to byl Český pohár juniorů v jeho celostátní podobě. Sešlo se zde 17 dvojic, aby se společně popraly o veledůležité body do žebříčku. Příští víkend je totiž naplánováno MČR U20 a tento turnaj mohl významně zamíchat kartami. Hrálo se na dvě prohry v rámci pavouku pro 24 týmů. Nejlépe se dařilo páru Jakub Malík / Jakub Sztolarik, který po sérii dvou tiebreaků v hlavní části pavouku a dvousetové výhře v semifinále, vyhrál finále ve dvou setech nad dvojicí Michal Přibyl / Tadeáš Lex. Zápas o třetí místo ovládl pár Vojtěch Herman / Filip Částečka když také ve dvou setech porazili tým Mikuláš Plšek / Robert Knebl.

  1. Jakub Malík / Jakub Sztolarik (oba Blue Volley Ostrava)
  2. Michal Přibyl / Tadeáš Lex (oba Happy Sport Opava)
  3. Vojtěch Herman / Filip Částečka (Green Volley Frýdek-Místek/Blue Volley Ostrava)
  4. Mikuláš Plšek / Robert Knebl (Beachpoint/VK Znojmo-Přímetice)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018