8.6.2021

Uplynulý víkend se o medaile bojovalo i na turnajích domácí beachvolejbalové tour

Celý minulý týden byl pro beachvolejbalisty spíše ve znamení turnaje J&T Banka Ostrava Beach Open, který se konal už potřetí v industriálním prostoru Dolních Vítkovic. To ale nebylo vše. Česká beachvolejbalová tour totiž pokračovala druhým víkendem a hrálo se takřka ve všech kategoriích.

Kadetský pohár (oblastní) - Sokolské koupaliště/Brno

První červnový víkend se na brněnském Sokoláku uskutečnil Kadetský pohár v kategorii kadetek, tedy dívek do 18 let. Startovní listina byla výrazně ovlivněna velmi pozdním zveřejněním turnaje, ale i přesto se do Brna přijelo zúčastnit deset dvojic z celé České republiky. Pod dohledem dvou zkušených rozhodčích se hrály dvě skupiny po pěti týmech systémem každý s každým. Do semifinále postupovaly první dva týmy z obou skupin, zbytek týmů dohrál zápasy o umístění. V prvním semifinále se střetly domácí Sokolky Monika Kleiblová a Natálie Přibylová s pražskou dvojicí Adéla Adamcová/Sára Císařová. Druhé semifinále hrála další domácí dvojice Tina Kališová a Denisa Králíková proti Marii Westphalové a Nikol Friedlové z Olomouce. V obou semifinálových utkáních byly úspěšnější mimobrněnské dvojice, boj o bronz byl tedy soubojem domácích dvojic. V tomto zápase útěchy byly úspěšnější Tina Kališová s Denisou Králíkovou a odnesly si tak bronzové medaile. Souboj o vítězství v turnaji byl nakonec jasnou záležitostí a zlato si odnesla olomoucká dvojice Marie Westphalová s Nikol Friedlovou.

  1. Marie Westphalová / Nikol Friedlová
  2. Adéla Adamcová / Sára Císařová
  3. Tina Kališová / Denisa Králíková
  4. Monika Kleiblová / Natálie Přibylová

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorek (celostátní) - Karlovy Vary

Turnaj začal v pátek od 14 hodin a to kvalifikací 16 družstev. Hrálo se o šest postupových míst. V sobotu odstartovaly první zápasy v 9 hodin. Turnaj měl spád, počasí bylo velice příznivé, svítilo sluníčko až do 16 hodin, následně přišla velká vlna vody. Pršelo až do konce sobotního programu a poslední čtyři kola se odehrála za silného deště. Na nedělní program se bohužel nedostavil jeden pár z důvodu nemoci. Jinak v neděli už počasí přálo - bylo pod mrakem, ale teplo. Celkově celý pohár proběhl úspěšně, bez námitek a hlavně zraněních. Hru, co předváděla všechna děvčata, byla velice kvalitní. Dvojice na 1. – 4. místě obdržely drobné dárky od pořadatele.

  1. Jana Fixová / Klára Selicharová
  2. Anna Pavelková / Kateřina Pavelková
  3. Lenka Veselá / Radka Veselá
  4. Kristýna Průšová / Mariana Tomasová

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (celostátní) - Kutná Hora

Pátého června si na kutnohorské plovárně dalo dostaveníčko šestnáct kadetských párů, kteří společně bojovaly o body do celostátního žebříčku. Turnaj se hrál systémem na čtyři skupiny, ze kterých postupovaly dva nejlepší týmy do play off. V tom Čermák s Vodičkou nepoznali přemožitele a turnaj zaslouženě vyhráli, druzí byli tiebreakoví specialisté Toufar s Kulišem. V zápase o bronz vydřeli vítězství v koncovkách Miček/Westphal nad čtvrtým párem Rydval/Schinko.

  1. Richard Čermák / Josef Vodička
  2. Martin Toufar / Ondřej Kuliš
  3. Štěpán Míček / David Westphal
  4. Teodor Schinko / Filip Rydval

Kompletní výsledky ZDE

Texoll Letní pohár 2021 mužů a žen - Olomouc

Beach Volley Club Olomouc ve spolupráci s Plážovým klubem PÍSKOMIL Olomouc zorganizovaly v areálu TJ MILO Olomouc Letní pohár žen a mužů. Turnaj byl koncipován pro 24 párů, hrálo se systémem na dvě prohry. Mužská část turnaje byla ohromně nabitá. Kromě dvojic, které hrály v nedaleké Ostravě, nechyběl takřka nikdo z české beachvolejbalové špičky. Vítězem se nakonec stal po obrovské bitvě ve finále pár Melmuka/Štoček, který porazil dvojici Kittel/Knobloch. I zápas o bronz se musel rozhodnout v tiebreaku, kde byla šťastnější dvojice Fabikovič/Struška, čtvrté místo obsadil pár Kůrka/Oliva.

  1. Adam Štoček / Martin Melmuka
  2. František Knobloch / Lukáš Kittel
  3. Daniel Fabikovič / Richard Struška
  4. Kryštof Oliva / Václav Kůrka

Kompletní výsledky ZDE

Ženy měly o víkendu poháry dva, a tak do Olomouce přijely hlavně týmy z Moravy. Systém turnaje byl stejný jako u mužů, tedy pro 24 párů, na dvě porážky. Nejúspěšnějším týmem v tomto turnaji byl nakonec pár K. Adamčíková/B. Adamčíková, který po skreči ve třetím setu zvítězil nad dvojicí Honzovičová/Pluhařová. Zápas o třetí místo opanovala dvojice Mukařovská/Urbanová před čtvrtými Balákovou s Tomašekovou.

  1. Kristýna Adamčíková / Barbora Adamčíková
  2. Tereza Pluhařová / Natálie Honzovičová
  3. Martina Mukařovská / Petra Urbanová
  4. Tereza Baláková / Gabriela Kozmík Tomašeková

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár žen – Koráb/Praha

Poslední Letní pohár dospělých tohoto víkendu se odehrál v Praze ve Sportcentru Koráb. Turnaj byl připravený pro 16 párů, které se podle počtu bodů rozlosovaly do čtyř skupin po čtyřech týmech. První dva z každé skupiny pak postoupily do play off. Vítězkami se stal staronový pár české beachvolejbalové tour Dostálová/Kulhánková, které si celkem s přehledem dokráčely pro turnajový titul. Druhé skončily Šeredová/Bendíková, bronzové byly Šulcová s Honzovičovou a čtvrté místo nakonec patřilo páru Lorenzová/Hynková.

  1. Nicole Dostálová / Anna Komárková
  2. Lucie Šeredová / Markéta Bendíková
  3. Lucie Šulcová / Julie Honzovičová
  4. Andrea Lorenzová / Valentýna Hynková

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (oblastní) - Kutná Hora

Poslední víkendový turnaj znovu hostila kutnohorská plovárna a tentokrát to byl oblastní pohár kadetek. Turnaje se v hlavní soutěži zúčastnilo šestnáct párů, které se na jednu prohru utkaly o cenné body do tabulky. Turnaj nejlépe zvládly nasazené devítky Rozálie Mrázová s Karolínou Vaňkovou, když relativně jistě porazily dvojici Nečesaná/Vlčková. V zápase o bronz byly šťastnější Žaneta Foxová s Kristýnou Pickovou, když vybojovaly vítězství nad párem Látalová/Kleiblová.

  1. Rozálie Mrázová / Karolína Vaňková
  2. Adéla Nečesaná / Michaela Vlčková
  3. Žaneta Foxová / Kristýna Picková
  4. Beata Látalová / Veronika Kleiblová

Kompletní výsledky ZDE

 

Autoři: Martin Mach, Radomír Vinkler, Michal Mazůrek

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018