27.7.2021

Víkendové turnaje beachvolejbalové tour dopadly podle papírových předpokladů

Jako každý víkend i tento byl nabitý beachvolejbalem. Kromě MČR U20 se odehrála i další porce turnajů Českého a Letního pohárů.

SMJ Český pohár žen 2*- Jihlava

Na 26 dvojic čekal skvěle připravený beachvolejbalový areál v Aquaparku Jihlava, kde se tento víkend konal SMJ Český pohár 2*. Turnaj byl v rámci hlavní soutěže koncipován pro 24 párů, které se utkaly systémem na dvě prohry. V prvním semifinále se nakonec utkaly páry Marie Sára Štochlová / Martina Williams a Michaela Kulhánková / Anna Pospíšilová. Máří s Martinou měly cestu do první čtyřky relativně snadnou a svým soupeřkám na cestě do semifinále nedaly takříkajíc ani čuchnout. Zato Míša s Aničkou musely po prohře s Miroslavou Dunárovou a Danielou Resovou do oprav, kde se o postup do semifinále utkaly s dvojicí Markéta Svozilová / Patricia Voznicová. To se nakonec ve třech setech povedlo. Bohužel však pro Míšu s Aničkou jim v dalším tiebreaku nejspíše trochu došly síly a nakonec podlehly favorizovanému páru Štochlová / Williams. Druhé semifinále už tak vyrovnané nebylo, dvojice Štěpánka Šťastná / Markéta Stará podlehla vcelku jasně páru Dunárová / Resová.

Pro další turnajový titul si nakonec po dvou setech došly jedničky celého turnaje - Máří a Martina, bronzové medaile vyválčily ve třech setech turnajové dvojky Anička s Míšou.

  1. Marie Sára Štochlová / Martina Williams (SK Beachklub Praha/TJ Sokol Brno I)
  2. Miroslava Dunárová  / Daniela Resová  (obě TJ Sokol Brno I)
  3. Michaela Kulhánková / Anna Pospíšilová (VK Brno/TJ Ostrava)
  4. Štěpánka Šťastná / Markéta Stará (Happy Sport Opava/TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

AUTOMIMA Letní pohár mužů a žen – Opava/Kylešovice

V sobotu 24. července se v Areálu zdraví v Opavě uskutečnil AUTOMIMA Letní pohár mužů a žen. Hlavní soutěže mužů se zúčastnilo 15 párů, ženských dvojic bylo 12.

Mužskou soutěž ovládli Štěpán Havlín a Vít Beneš, kteří ve finále porazili Martina Bártu s Ondřejem Rédlem. V souboji o třetí místo se z vítězství radovali Filip Šťastný a Jan Štefko, čtvrté místo zbylo na domácí pár Tomáš Pavelek / David Kittel.

  1. Štěpán Havlín / Vít Beneš (oba Prague beach team)
  2. Martin Bárta / Ondřej Rédl (oba Beach Service club)
  3. Filip Šťastný / Jan Štefko (Happy sport Opava/Volejbal Ostrava)
  4. Tomáš Pavelek / David Kittel (SK AZ Kylešovice/Blue Volley Ostrava)

Kompletní výsledky ZDE

Mezi ženami dominovaly nasazené jedničky Barbora Adamčíková a Jaroslava Marcelová. Druhé místo obsadila Vendula Zajícová s Michaelou Zajícovou. V zápase o třetí místo si dvojice Alena Vojkůvková / Markéta Drápalová poradila s Michaelou Kodetovou a Lucií Kovářová.

  1. Barbora Adamčíková / Jaroslava Marcelová (Happy Sport Opava/SK Beachklub Praha)
  2. Vendula Zajícová / Michaela Zajícová (obě TJ Sokol Frýdek-Místek)
  3. Alena Vojkůvková / Markéta Drápalová (TJ Sokol Brno – Juliánov/Beach Academy Viktoria Brno)
  4. Michaela Kodetová / Lucie Kovářová (obě Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

Bowling Brno Kadetský pohár - Brno/VK

Ani deštivé ráno nezastavilo Bowling Brno kadetský pohár, kterému patřila celá neděle. Do nového, především bowlingového areálu se sjelo celkem osm párů z doslova celé republiky - nasazené jedničky z Opavy, naopak beachvolejbaloví nováčci z Ústí nad Labem. Dvě čtyřčlenné skupiny rozehrály Kadetský pohár ještě v dešti, ten ale v průběhu základních skupin vystřídalo slunečné počasí. Opavští Michal Přibyl s Tadeášem Lexem stejně jako pražští Lvi Richard Čermák s Josefem Vodičkou vyhráli své základní skupiny a postoupili do play-off z prvního místa. Z druhých míst šli do vyřazovacích bojů hráči domácího týmu Beach&Snow Volley Team Tomáš Křenek s Tadeášem Milichovským a Adam Pařenica s Matyášem Pokorným - ti se nakonec nedokázali probojovat do semifinále, ve dvou setech podlehli páru Filip Rydval / Jan Neuschaefer. Právě pražští hráči porazili i druhý brněnský tým, tentokrát tím nejtěsnějším možným rozdílem (15:13) v tiebreaku a skončili třetí. Také finálové utkání přineslo třísetovou bitvu, z výhry a ovládnutí celého turnaje se nakonec radoval pár Michal Přibyl / Tadeáš Lex, a to po výhře 2:1 (19, -23, 11) nad Richardem Čermákem a Josefem Vodičkou.

  1. Michal Přibyl / Tadeáš Lex (oba Happy Sport Opava)
  2. Richard Čermák / Josef Vodička (Volleyball Nymburk/VK Lvi Praha)
  3. Filip Rydval / Jan Neuschaefer (oba Beachvolejbalová škola Praha)
  4. Tomáš Křenek / Tadeáš Milichovský (oba VK Brno)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autoři: Martin Mach, Tomáš Pavelek, Matouš Müller

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018