21.6.2022

V úmorných vedrech pokračovala Národní tour včetně dvou ČP 3* dospělých

Další víkend nabitý beachvolejbalem je za námi a opět se bylo na co dívat. Beach Series Český pohár žen 3* Nymburk a WITZENMANN Beach Open Český pohár mužů 3* Opava zná své medailisty, stejně jako mládežnické turnaje v Brně, Jihlavě, Praze a Kutné Hoře.

Beach Series Český pohár žen 3* - Nymburk

Pořadatelem turnaje byl klub Volleyball Nymburk a konal se v nádherném prostředí v areálu Na Remanenci Nymburk. Český pohár - Beach Series 3* žen je nejvýznamnější série celé tour v České republice v roce 2022 s mezinárodní účastí.

Turnaj v Nymburce byl velice kvalitně obsazen nejen páry z České republiky, ale i účastnicemi ze Slovenska a Ukrajiny. Toto složení slibovalo velice zajímavou podívanou a vyrovnaný průběh. Konkurence byla velmi silná. Už kvalifikace do hlavní soutěže nebyla jednoduchou záležitostí. Hráčky zde předváděly opravdu velmi hezký beachvolejbal.

Hlavní soutěž proběhla o víkendu 18. - 19. 6. 2022 za účasti nejlepších 24 párů, na které čekalo sice nádherné slunečné počasí, ale až neúprosné horko (kolem 35°C). Všechny hráčky se s tím však vyrovnaly s nadhledem a zásluhou pořadatelů, kteří připravili pro hráčky příjemné zázemí turnaje, bylo vše jednodušší. Hráčky už od úvodních zápasů turnaje, který se hrál na dvě prohry, předváděly skvělé výkony. Do závěrečných bojů se nakonec probojovaly výborně hrající kvalifikantky z Ukrajiny a české páry.

Semifinále přinesly kvalitní beachvolejbal s nádhernými výměnami. Utkaly se v něm páry z Ukrajiny proti Češkám. V prvním semifinále zvítězily Ukrajinky Khmil / Lazarenko nad česko dvojicí Šeredová / Komárková. Druhé semifinále naopak ovládly Češky Dunárová / Resová, které zvítězily nad Ukrajinkami Lunina / Davidova. V obou semifinálových bojích holky předváděly skvělé, dlouhé až vyčerpávající výměny. Počasí bylo opravdu tropické s teplotou 35°C a žhavícím sluncem. Po krátké pauze se hrálo o třetí místo mezi páry Šeredová/Komárková a Lunina / Davidova z Ukrajiny. Šťastnější párem byla nakonec po třísetové bitvě česká dvojice a získala zaslouženě 3. místo.

Finále bylo opravdovou lahůdkou v podání české dvojice Dunárová / Resová proti Ukrajinkám Khmil / Lazarenko. Češky začaly od úvodu velkým náporem, na který Ukrajinky nemohly najít recept. Dvojice Dunárová / Resová vedla v prvním setu dokonce 17:11. Za tohoto stavu se „zasekla“ a Ukrajinky mocně stahovaly a to tak, že nakonec tento set vyhrály 21:19. Prostě neuvěřitelný obrat. Druhý set už měly Ukrajinky pod kontrolou a vyhrály přesvědčivě 2:0 na sety a získaly vítězství v turnaji. Mladý ukrajinský pár Khmil/Lazarenko byl v celém turnaji skvělý a zaslouženě si odvezl trofej z tohoto nádherného nymburského turnaje.

Všechny účastnice i pořadatelé si zaslouží jedničku s pochvalou za skvělé výkony, příjemné prostředí a pohodovou atmosféru. Navíc turnaj byl skvělou propagací beachvolejbalu v Čechách.

  1. Anhelina Khmil / Tetiana Lazarenko (UKR)
  2. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (TJ Sokol Brno I)
  3. Lucie Šeredová / Anna Komárková (TJ Sokol Žižkov I/VK Brno)
  4. Diana Lunina / Valentyna Davidova (UKR)

Kompletní výsledky ZDE 

WITZENMANN Beach Open Český pohár mužů 3* - Opava

Po dvou týdnech se na opavský Kolofík vrátil beachvolejbal té nejvyšší české úrovně.  Po tříhvězdičkovém GRAFICO Českém poháru žen hostil opavský Happy Sport tříhvězdičkový WITZENMANN Český pohár mužů. Turnaj vynechaly pouze dvě nejlepší české dvojice, které si plnily své povinnosti v zahraničí, jinak byla k vidění kompletní česká špička s mnoha reprezentanty i zahraničními účastníky (Izrael, Slovensko, Jižní Afrika).

V nedělních ranních čtvrtfinále byli úspěšní Václav Berčík s Matyášem Džavoronokem, Jan Hadrava s Donovanem Džavoronokem, Jan Štefko s Jakubem Gálou a Matyáš Ježek s Martinem Hladíkem.

V malém finále o 3. místo se utkaly poslední dvě zmíněné dvojice, tedy Gála se Štefkem a Hladík s Ježkem. První dva sety o vítězi nerozhodly, musel tedy proběhnout tie-break. V úmorném vedru nakonec nalezli více vůle po vítězství i více fyzických sil extraligoví borci z Prahy Matyáš Ježek s Martinem Hladíkem, zvítězili 2:1 (21:16, 17:21, 15:12) a vybojovali bronzové medaile.

Velké finále svedlo podobně jako minulý týden v Brně proti sobě bratry Džavoronokovy - mladší Matyáš Džavoronok s Václavem Berčíkem vyzvali Donovana Džavoronoka s Janem Hadravou. V prvním setu byl na straně mladšího z brněnských Sokolů možná až přílišný respekt a první sadu tak Džavoronok s Berčíkem ztratili v poměru 13:21. V druhém setu ze sebe zbytečnou nervozitu setřepali, zlepšili svůj výkon ve všech herních činnostech a set dotáhli až do vyrovnané koncovky. V ní ale přece jen Donovan Džavoronok s Janem Hadravou zúročili své větší zkušenosti, koncovku zahráli naprosto bezchybně a jako hlavní favorité si tak dokráčeli pro vítězství 21:19 a celkově tedy 2:0 na sety.

Závěrem ještě k výsledkům opavských dvojic. Juniorská dvojice Ondřej Poloch s Tadeášem Lexem tento turnaj měli jako přípravu a sběr zkušenosti a stejně jako Tomáši Pavelkovi s Davidem Svrčkem se jim nepodařilo postoupit ze základní skupiny. Postup ze základní skupiny se naopak zdařil rovněž juniorské dvojici Michal Přibyl / Jakub Malík (celkově 17. místo). Krom toho další opavští odchovanci dokráčeli i do dalších fází turnaje - Lukáš Kittel (s Martinem Piherou) skončili na děleném 5. místě, Filip Šťastný (s Ondřejem Heřmanem) na děleném 9. místě a David Kittel (s Tomášem Pálou) na děleném 17. místě.

  1. Jan Hadrava / Donovan Džavoronok (TJ Sokol Brno I)
  2. Václav Berčík / Matyáš Džavoronok (TJ Sokol Brno I)
  3. Matyáš Ježek / Martin Hladík (VK Lvi Praha/Aero Odolena Voda)
  4. Jan Štefko / Jakub Gála (USK Slávia Ostravská Univerzita/Kladno volejbal.cz)

Kompletní výsledky ZDE

U20

Český pohár dívek U20 - Brno (Sokolské koupaliště)

V polovině června se na brněnském Sokoláku uskutečnil Český pohár juniorek U20, tedy dívek do 20 let. Startovní listina byla ovlivněna turnajem ČP žen v Nymburce, kterého se zúčastnily nejlepší juniorské dvojice, ale i přesto se do Brna přijelo zúčastnit 23 dvojic z celé České republiky. Pod dohledem zkušených rozhodčích se první hrací den odehrálo 36 zápasů, ovlivněných velmi náročným počasím. Do semifinále postoupily dvě domácí dvojice Sokola Brno I a dvě dvojice z Prahy. V prvním semifinále se střetly domácí Sokolky Sabina Matoušková / Alžběta Jagelská s dvojicí Mariana Tomasová / Adéla Nečesaná z SVBC. Druhé semifinále hrála další domácí dvojice Tereza Lajkebová s Veronikou Kleiblovou proti Róze Mrázové s Laurou Kubištovou z Beachklubu Ládví. V obou semifinálových utkáních byly úspěšnější domácí dvojice, boj o zlato byl tedy soubojem domácích dvojic. V tomto zápase o titul zvítězila dvojice Tereza Lajkebová a Veronika Kleiblová. Děkujeme rozhodčím, organizátorům ze Sokola Brno I i hráčkám, že dobře zvládly turnaj ve velice náročných podmínkách za tropického počasí.

  1. Tereza Lajkebová / Veronika Kleiblová (TJ Sokol Brno I)
  2. Sabina Matoušková / Alžběta Jagelská (TJ Sokol Brno I)
  3. Laura Kubištová / Rozálie Mrázová (Beachklub Ládví)
  4. Mariana Tomasová / Adéla Nečesaná (S V B C)

Kompletní výsledky ZDE

U18

Kadetský pohár dívek U18 - Jihlava

Úvodním turnajem beachvolejbalového léta na Vodním ráji 2022 byl Kadetský pohár U18. V pátek probíhala kvalifikace, ze které se do hlavního turnaje probojovalo celkem 6 dvojic. Startovní listina pro sobotní hlavní část turnaje čítala celkem 16 párů. Během horkého, slunečného dne bylo k vidění spoustu skvělých zákroků a bojovných výkonů. Trnitou cestu přes kvalifikaci až na vrchol zvládla nakonec bez zaváhání dvojice Nováková / Dvořáková, za což jim patří velký respekt. Druhé místo obsadila dvojice Koupšetová / Pížová a z bronzových medailí se nakonec mohla radovat dvojice Böhmová / Zedníková.

Turnaj provázelo po celou dobu pravé letní počasí, které jen podtrhovalo skvělou atmosféru celé akce. Obdiv patří všem hráčkám, které se s extrémně vysokými teplotami zvládly naprosto s přehledem popasovat i za přispění skvělého zázemí, které Aquapark Vodní ráj nabízí v rámci každého turnaje.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem účastníkům Kadetského poháru včetně férových a bezchybných rozhodčích a také celému organizačnímu týmu BeachVolley SPORT, který se staral o plynulý chod turnaje.

  1. Justýna Nováková / Viktorie Dvořáková (VK Dukla Liberec)
  2. Julie Koupšetová / Amálie Pížová (Beach Service club)
  3. Beata Böhmová / Ema Zedníková (TJ Sokol Frýdek-Místek/TJ Ostrava)
  4. Jana Papežová / Kristýna Brožová (TJ Jiskra Havlíčkův Brod/Beachwell Pelhřimov)

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár dívek U18 - Praha (Braník)

Kadetský pohár U18 dívek v beachvolejbalu na ABC Braníku se konal za velkého vedra, ale všechny dvojice ho přečkaly ve zdraví. V pátek se konala kvalifikace pro 12 dvojic a z toho 6 postoupilo do hlavní soutěže. Hlavní soutěž hrálo jen 15 dvojic, protože na poslední chvíli odřekla dvojice Mrkvičková / Báčová. Ve skupinách bylo často vše naprosto vyrovnané a o postupu rozhodl pouze jeden míč.

  1. Michaela Cyrani / Lucie Knoblochová (BVŠP)
  2. Adéla Petříková / Elena Svobodová (BVŠP)
  3. Veronika Mrázková / Vendula Ebertová (BVŠP/Beachklub Ládví)
  4. Sára Müllerová / Anna Gschwentnerová (Beach klub Harcov)

Kompletní výsledky ZDE

U16

Žákovský pohár dívek U16 - Praha (Pankrác)

O uplynulém víkendu se uskutečnil v areálu Beachklubu Pankrác celostátní turnaj dívek věkové kategorie U16 - Žákovský pohár. Pro větší počet přihlášených dvojic byla hlavní část turnaje nakonec rozšířena na 24 týmů (z nichž 18 mělo dle bodů zajištěnou účast přímo v hlavní části a 6 se muselo nejdříve kvalifikovat) a předcházející kvalifikace na 18 párů.

V sobotu 18. 6. dorazilo na začátek kvalifikace celkem 17 dvojic, které nejprve poměřily síly v šesti skupinách, aby se následně první a druhé páry ze skupin střetly v jednom vyřazovacím kole o šest postupových míst do hlavní soutěže. Z postupu do neděle se nakonec radovalo nejen šest vítězných dvojic: Emma Basarabova / Ema Tomanová, Susanna Faganello / Magda Böhmová, Nela Vašinková / Tereza Nachtneblová, Emma Štěpánková / Eliška Rybínová, Klára Kopřivová / Natálie Novotná, Tereza Hájková / Tereza Kozáková, ale také další tři páry, které se na základě losu kvalifikovaly z pozice „lucky loser“ a to díky několika odhláškám původně přihlášených dvojic přímo do hlavní soutěže. Takto se kvalifikovaly dvojiceTea Sofia Pírová / Beáta Chytková, Magda Kittrichová / Sofie Varyšová, Nela Radilová / Laura Bubnová.

V neděli 19. 6. tak do hlavní soutěže nastoupil plný počet 24 párů, které ve výhni pankráckého písku statečně bojovaly nejen se soupeřkami, ale také s tropickým horkem. S nástrahami vedra, soupeřů a také herního systému, jenž neodpustil žádné zaváhání, zvlášť v úvodu turnaje, si nejlépe poradily medailistky - třetí Amélie Cyroňová s Barborou Fialovou, druhé Tereza Studená s Lenkou Ruckensteinerovou a možná malinko překvapivé vítězky, které si musely vybojovat nejdříve účast přes kvalifikaci, Susanna Faganello s Magdou Böhmovou.

Pořádající klub měl radost z výsledků i dalších domácích párů, kdy Klára Hypšová s Emou Šebovou skončily hned v závěsu na místě čtvrtém a Sára Šolínová s Klárou Ojrzynskou pak na místě sedmém, což byla nejlepší pozice, kam mohly holky po druhém místě v základní skupině dokráčet.

  1. Susanna Faganello / Magdalena Bohmová (BVŠP)
  2. Tereza Studená / Lenka Ruckensteinerová (Beach klub Harcov)
  3. Amélie Cyroňová / Barbora Fialová (SK Beachklub Praha/BVŠP)
  4. Klára Hypšová / Ema Šebová (SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Žákovský pohár chlapců U16 - Kutná Hora

  1.  Mikuláš Plšek / Vojtěch Pavlusek (TJ Slavia Hradec Králové/BVŠP)
  2.  David Knebl / Jiří Donát (VK Znojmo-Přímětice)
  3. Alex Mráz / Ondřej Tkadlec (VK Lvi Praha/Kladno volejbal.cz)
  4. David Zimmermann / Petr Toufar (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018